Aktuell Info

Information med anledning av Covid-19
Åsundsholm Golf & Country Club följer utvecklingen noga och kommer att publicera aktuell information om anpassningar i verksamheten på denna sida.  Läs mer om vad detta innebär nedan.

 

Kontaktfri anläggning för våra gästers trygghet

Då vi har en skyldighet att följa rådande rekommendationer och agera ansvarsfullt gör vi anpassningar i vår verksamhet för att minimera risken för både gäster, anställda och vår närmiljö. Vi har gjort anpassningar för att skapa en i princip kontaktfri anläggning, så att våra gäster kan känna sig trygga. Ute i friska luften och med respektfulla avstånd från medspelare bedöms risken för smittspridning som begränsad. Golf är en av få fritidssysselsättningar som går att utöva fullt ut under förutsättning att skärpta individuella hygienregler följs och att golfanläggningarna hålls så ”kontaktfria” som möjligt. Detta innebär tyvärr att vårt hotell och restaurang kommer att hålla stängt hela säsongen.


Golfbanan är öppen

Golfbanan med sommargreener är öppen hela säsongen. Vi har skapat ett välkomstcenter med självbetjäning  i hotellbyggnaden med möjlighet att lösa greenfee samt köpa golfartiklar och förtäring i vårt golfcafé med ökat utbud (se nedan). För att begränsa risken för folksamlingar kommer vi att tillåta vanligt sällskapsspel men inte grupparrangemang som t ex klubbresor och tävlingar. Starttider bokas som vanligt via Min Golf eller genom att ringa till oss på 0321-26670. All betalning av greenfee, fika och golfartiklar sker på plats med Swish. Vi accepterar Golfhäftet och erbjuder PLUS-tider alla dagar, alla tider. Läs mer om vår greenfee här.


Golfcafé med självbetjäning

I vårt golfcafé erbjuder vi varmt kaffe, kalla drycker, godis, smörgåsar och diverse smått och gott att äta. Vi erbjuder även ett bassortiment med golfartiklar som golfbollar, peggar, handskar, greenlagare etc. På terrassen utanför har vi utökat med fler sittgrupper för att gäster ska kunna ta sin paus utomhus utan trängsel, och i caféet finns även tillgång till WC. Vi följer strikta hygienrutiner och erbjuder endast färdigpackade varor och engångsartiklar och har dagliga städ- och saneringsrutiner av alla ytor. Betalning sker med Swish. Notera att utbudet i caféet kan variera beroende på beläggningen på banan.


Hotell och Restaurang är stängda hela säsongen

Skärpta restriktioner på sammankomster, social distansering och vår skyldighet att bidra till att begränsa smittspridningen har gjort att vi har tagit ett svårt men nödvändigt beslut att stänga hotell- och restaurangverksamheten under hela säsongen. Vi kommer att ha golfbana, ställplatser och Golfvillan öppna under hela säsongen. Alla gäster med berörda bokningar har blivit kontaktade. Vid frågor om bokningar, ombokning etc vänligen kontakta oss på mail info@asundsholm.se.


Ställplatser

Våra 12 sjönära ställplatser med el kommer att vara öppna under hela säsongen och kan förbokas via ”boka” menyn ovan eller genom att ring till oss. Betalning sker med Swish vid ankomst och gäster får tillgång till omklädningsrum, dusch, wc och vårt välkomstcenter för golf samt golfcafé. I övrigt ingen service. En ställplats kostar 200 kr per natt inkl el. Starttider bokas separat via Min Golf och vi välkomnar Golfhäftet. Observera att vi inte tar bokningar för ställplatser från 28 september. Läs mer här.


Golfvillan med självhushåll

Vår Golfvilla finner du 1 km från Åsundsholm i närheten av 13:e tee. Det är en rymlig villa på 130 kvm utrustad med 9 bäddar, varav 2 i våningssäng, 2 badrum, bastu, fullutrustat kök, sällskapsutrymme med TV, stor härlig terrass med kolgrill mm. Lugnt läge med endast några hundra meter till sjö och badplats. För bokningar i Golfvillan gäller förskottsbetalning innan ankomst. Nyckelutlämning och återlämning är obemannad och instruktioner ges innan ankomst,  läs mer här.


Uthyrning av golfbilar och vagnar

Vi erbjuder uthyrning av golfbilar, men endast genom förbokning. Bil bokas genom att kontakta oss på info@asundsholm.se eller 0321-26670. En förbokad golfbil kommer att stå framställd med instruktioner om betalning som sker via Swish. Golfbil kostar 350 kr för 18 hål (200 kr för 9 hål). Vagnar finns tillgängliga vid välkomstcentret och kostar 50 kr för en runda.
Uthyrning av golfbilar upphör fr o m 28 september.


Existerande hotell- och restaurangbokningar

Alla gäster med hotell- och paketbokningar under säsongen kommer att kontaktas av oss och avbokas. Vid frågor om en bokning vänligen kontakta oss via mail på info@asundsholm.se. Vi beklagar den uppkomna situationen och tackar för förståelse inför detta beslut.

 

 

 

Skapa en webbplats eller blogg på WordPress.com

Upp ↑