Cykelpaket Gårdarna Runt Sjön

 

Vi anpassar vår verksamhet med anledning av Covid-19 vilket vilket medför att våra cykelpaket tyvärr inte kommer att vara tillgängliga under 2020. Läs mer här.

 

Klicka på logon ovan för att komma till samlingsportalen för Gårdarna Runt Sjön (extern länk)

NYHET – Nu kan du även upptäcka bygden med audioguider (ljudfiler), läs mer här!


Upplev Birgit Th Sparres romaner Gårdarna runt Sjön på cykel

Bo i Birgit Th Sparres författarbostad på vackra Åsundsholm, med fin vy över Åsunden. Besök Hofsnäs Herrgård, känd för sin goda mat och sitt fritidsområde Torpanäset naturreservat med Hofsnäs Naturstigar. Missa inte att besöka Torpa Stenhus, en väl bevarad medeltida borg som erbjuder guidade turer i historisk miljö. Cykelturen tar dig runt på mindre trafikerade vägar som mestadels är asfalterade. Här finns många möjligheter att stanna till för ett bad eller en paus i de vackra omgivningarna.

Åsundsholm hittar du i södra delarna av Ulricehamn. Ulricehamn ligger mellan Borås och Jönköping, ca 30 minuter med bil från båda håll. Från Göteborg tar du dig hit på en timme. Åsundsholm är en del av Västsverige, en region som erbjuder både kust och inland.

 

Förslag på rutt:

Dag 1 Åsundsholm- Hofsnäs-Torpa-Åsundsholm (31 km)
Ni anländer till Åsundsholm, och checkar in på boendet som har toalett och dusch på rummen. Anländ gärna på förmiddagen. Hos oss får ni med er lunchpaket och färdbeskrivning runt sjön. Ni kommer att passera flera av Gårdarna runt sjön som har många intressanta berättelser, så fort ni ser något intressant är det bara att stanna till längs vägen. Börja er färd mot Hofsnäs Herrgård (Lindö i Gårdarna runt sjön) som ligger mitt i natursköna Torpanäsets naturreservat. Stanna för en fika eller ett bad, eller ta en promenad på de fina rundslingorna på Hofsnäs Naturstigar. Vid Hofsnäs kan man även hyra båtar för fiske. Fortsätt sedan färden genom den vackra trädallén mot Torpa Stenhus (Heljö i Gårdarna runt sjön). Här upplever du den unika arkitekturen tillsammans med spännande historier på slottet som att bland annat Gustav Vasa en gång friade här. Varje sommar anordnas medeltidsdagar i hög klass, under stenhuset finns också en hantverksbod. Fortsätt sedan er cykelfärd genom en naturskön miljö tillbaka till Åsundsholm. Leden är till största del asfalterad och går på slingrande och mindre trafikerade bilvägar.

Dag 2 Upptäck omgivningarna
Förutom ovan nämnda gårdar så har omgivningarna mer att erbjuda. Åsundsholm erbjuder en förstklassig golfbana. I närheten ligger även Gällstad, där du lätt kan spendera en dag för shopping. Ett stenkast bort (4 km) ligger cykellederna Ätradalsleden samt Sjuhäradsrundan . På Ätradalsleden kan du ta dig vidare mot Falköping eller ner mot Falkenberg och Kattegattleden. I sydlig riktning rekommenderar vi ett stopp på Glasets Hus, en mötesplats och glasmuseum där du kan blåsa dit egna glas samt få höra berättelsen om glasets historia och den berömda ABSOLUT-flaskan. Jämte ligger en gata full med second hand butiker. Om du cyklar norrut på Ätradalsleden rekommenderar vi ett stopp i Ulricehamns mysiga stadskärna bland cafeéer och butiker. Missa inte att promenera längs med den vackra strandpromenaden där du just kom med cykel. Bra boende i närheten hittar du bland annat på Hofsnäs Herrgård och Skotteksgården.

Cykelpaketet är tillgängligt med ankomst tisdag till lördag.

 

Ankomst I paketet ingår Pris per person
Tisdag – Torsdag Övernattning, varmrätt, frukost, lunchpaket
att ta med
1195 kr
Fredag – Lördag Övernattning, varmrätt, frukost, lunchpaket
att ta med
1395 kr
Alla dagar Enkelrumstillägg, per natt 400 kr
Alla dagar Trerätters middag, tillägg per person* 195 kr
BOKA

* Tillgängligt fredag och lördag, för andra tider vänligen kontakta oss.

 

Om du vill hyra cykel finns det ett begränsat antal cyklar på Åsundsholm, i övrigt går det att hyra på Bryggan i Ulricehamn, Skotteksgården i Ulricehamn och på Glasets Hus i Limmared.

Bagagetransport mot en extra kostnad är möjlig genom Bagagetransport, ett samarbete mellan Sweden by Bike och Jetpak. För mer information, se https://bagagetransport.se

 

Create a website or blog at WordPress.com

Up ↑